今日は節分ですね。日本ではないですが、一人で恵方巻きを作ってみました :)
In Japan, today is considered the day when the season changes to Spring. We eat special sushi, which is called "eho-maki" for good luck on this day. There are other customs for this day, but I just ate the sushi today.
日本では今日は節分という「季節を分ける」日で春への変わり目の日です。幸運を願って恵方巻きと呼ばれる巻き寿司を食べます。他にもこの日の習慣がありますが、今年は恵方巻きだけ食べました。
http://en.wikipedia.org/wiki/Setsubun
Since I am not staying at big city, I cannot go to anywhere without car. I feel how car is necessary to live in America. This is really different from living in Japan. I can go to supermarket by myself, but there are not many Japanese food ingredients. I baked egg instead of seaweed, and made maki-zushi.
私が留学している大学は大きな都市にある訳ではないので、基本的に車なしではどこにもいけません。アメリカでの車社会を本当に実感しています。日本では公共交通機関が本当に発展しているので違いの一つですね。近くにスーパーマーケットはあるのですが、そこには残念ながらそんなにたくさん日本食材が売っていません。海苔が手に入らないので代わりに薄焼き卵を作って酢飯を巻きました。卵焼きのように見えるかもしれませんが、巻き寿司です!
When we eat "eho-maki," we need to keep silence until finish eating. And every year, we need to eat it with facing a certain direction. This year's direction was the east-northeast.
恵方巻きを食べるときは一本食べ終えるまで、しゃべってはいけません。そして、毎年食べるときの方角が決まっています。今年は東北東だったので、ちゃんとそちらを向いて黙ーって食べました。
0 件のコメント:
コメントを投稿